Wanderlust

Publicerad 30.11.2015 kl. 20:48

Det har varit lite tyst här dom senaste månaderna.. Men jag råka nyss komma över en lista som kallas Wanderlust listan, en lista angående resor. Eftersom jag för tillfället inte gör annat än drömmer om resor så tyckte jag en sån här lista kanske kunde pigga upp bloggen lite grann :)

Stadssemester eller solsemester?
Tvekar inte en sekund då jag väljer stadssemester. Visst är det skönt med sol men har ingen ro att ligga på en strand eller vid poolen och sola hela dagen, ser inget nöje med det. Men sen kan man ju kombinera sol och stad förstås, såsom Los Angeles, där sitter jag gärna på stranden någon timme så länge jag får göra annat kul resten av tiden.

Vilka länder har du varit i?
Finland obviously, Sverige, Danmark, Estland, England, USA, Kina och Japan. Sen har jag sovit på flygplatsen i Gdansk, Polen, kommit med buss till Amsterdam, Nederländerna varifrån jag tagit mig till flygfältet där jag tillbringade en natt, och så var jag någonstans i norra Norge nära finska och svenska gränserna då jag var på lägerskola i 8:e klass. Men dom tre länderna brukar jag inte riktigt räkna med, för har ju egentligen inte sett något av de ställena jag varit på, bara åkt igenom eller så.

Senaste resan du gjorde?
Jag var till Sverige i mars och hälsade på en vän. Åkte båt Åbo-Stockholm och sedan buss Stockholm-Kalmar och samma rutt hem tillbaka. Var en knapp vecka i Sverige och förutom Kalmar besökte vi också Öland och Karlskrona. Det var en riktigt lyckad resa och det var jättekul att få se min vän Marika som jag inte träffar ofta.

Längsta resan du varit på?
Tidsmässigt var det min au pair tid i Cambridge, England, där jag var i fem månader. Men om man däremot räknar med avstånd så blir det väl Los Angeles där jag har gjort en 4 månader lång praktik samt semestrat en gång efter det.

Hurdan resväska har du?
Tidigare använde jag min stora dragväska med svart botten och stora vita prickar, men ena hjulet har gått sönder på den så vet inte om jag borde fixa det eller skaffa en ny den dagen jag behöver en stor resväska igen. Tycker massor om min gamla väska för har prytt den med tarror från olika ställen jag besökt, och så är det så bra då man genast känner igen den då den kommer åkandes på bandet på flygplatsen. Min väska får gärna synas ;)

Hur reser du helst: tåg/bil/flyg/båt/buss?
Det beror lite på men jag tycker om att flyga, det är något speciellt med det.

Drömresemål?
Jag drömmer hela tiden om att komma tillbaka till USA, det finns så många nya ställen jag vill se där ännu, och fler ställen jag vill åka tillbaka till någon dag. Just nu vill jag mest se sydstaterna i USA, men även Chicago står högt på listan. Förutom USA så sku jag väldigt gärna åka till Grekland och Australien, för att nämna ett par platser.

Har du någon resa inplanerad?
Nej tyvärr, men hoppas på att kanske få åka till Chicago nästa sommar. Vi får se hur det går.

Det bästa med att resa?
Att få komma bort från den finska vardagen, att få träffa nya människor, lära känna nya kulturer, uppleva nya ställen. Och så njuter jag massor av att få prata engelska :) Kanske delvis därför som jag dras så till USA ;)

Det var det. Nu ut med hunden och sen blir det nog nästan godnatt för min del efter det.

Jenna

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:


Jag är Jenna, 27, och bor i Ekenäs, Raseborg där jag nu arbetar på K-supermarket Popsi. Åren 2009-2013 studerade jag turism på Yrkeshögskolan Novia i Åbo och jag är alltså utexaminerad restonom. Den 19.8.2011 kom jag hem från Los Angeles, CA, USA efter att ha gjort en 4 månader lång praktik där. De intresserade får gärna läsa inläggen om min resa i USA, det är bara att bläddra bakåt i inläggen :)
 


 
I juni 2012 kom jag hem från Shanghai, Kina efter att ha studerat där i ungefär tre månader tillsammans med två kompisar. Det var verkligen en upplevelse som jag kommer att minnas, men Kina var nog inget land för mig för en längre tid. Kan dock tänka mig att åka dit på semester något tag ;) Ni kan hitta inlägg om Kina lite längre bak i bloggen as well.

 


Då jag var i Los Angeles på praktik förälskade jag mig totalt i staden och södra Kalifornien. Har sedan dess besökt staden en gång, men återvänder gärna flera gånger till såväl SoCal som resten av USA :) I fell in love with the City of Angels <3

 

 

Why stop dreaming when you wake up?

Senaste kommentarer

13.03, 02:04Äntligen lite resor! av Lissu
07.01, 12:56Change av Lissu
06.05, 15:50Who agrees with me? av Anna V
06.05, 02:58Love this weather! av Klout
06.05, 02:57Who agrees with me? av Klout