Min första riktiga semester

Publicerad 07.08.2015 kl. 19:06
Det var visst en tid sen sist. Mycket extra har det egentligen inte hänt, men hade ju min första betalda semester ever nyss och även om vädret kunde ha varit bättre så var det väldigt skönt med ledigt. Jag nörda mig lite extra under dagarna med sämre väder och såg alla åtta Harry Potter filmerna, det var ju ändå en tid sen jag sett dem sist ;) Ni må tycka vad ni vill men jag älskar Harry Potter och filmerna kändes nästan bättre nu än förr :) Kanske jag borde ta itu med att läsa igenom böckerna igen också, på engelska då såklart, originalspråket är ju helt klart bäst.

Var till Borgbacken med storasyster Pamela och hennes familj en lördag också. Vädret höll upp största delen av dagen och vi hann bra åka det vi ville. Kingi var definitivt bäst utav alla. Vilken härlig känsla att åka tiotals meter rakt ner 80km/h då det tar ordentligt i magen och man inte kan annat än skrika :D Önskar att det fanns någon större nöjespark i södra Finland, eller någon med större och häftigare attraktioner i alla fall. Nåja, nog duger Borgbacken och Särkänniemi de också. Kanske Powerpark sku vara nåt?

Ja och så var det ju bröllop. Min storasyster Cessi och hennes man hade välsignelse i kyrkan och sedan fest efter det. De hade alltså gift sig i magistrat innan. Riktigt kul fest och fick se lite av en ny stad också då allt ägde rum i Raumo. Det verkar vara en fin stad, borde åka dit igen med bättre tid så man sku hinna se sig om i staden lite också.

Men på egen ort har jag turistat lite grann. Var till Raseborgs slottsruiner för första gången. Har bara sett det utifrån förut, nu var vi alltså in. Tycker det är så fint på området och i Snappertuna överlag.

Den här veckan har lillasyster och jag varit till skogen ett par gånger. Vi hade hoppats på mycket kantareller men det blev bara lite svamp och en del blåbär istället. Bra så också :) Sen var vi ett litet gäng iväg till kartingbanan i Hangö också. Det är så himla roligt att köra och jag körde faktiskt helt okej den här gången :D Tror pojkarna nästan blev lite smått överraskade till och med ;) Nä men roligt var det, sku gärna köra snart igen.

Mamma och Take har ju skaffat hund de också, en liten pomeranian som heter Kastro. Han och Caisa kommer bra överens även om han kanske är lite väl energisk ibland.. :D Men nog orkar ju Caisa busa lite hon också ;)

Det var väl det, skönt att skriva lite emellanåt, blir lite väl långa pauser tidvis.

Jenna
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:


Jag är Jenna, 27, och bor i Ekenäs, Raseborg där jag nu arbetar på K-supermarket Popsi. Åren 2009-2013 studerade jag turism på Yrkeshögskolan Novia i Åbo och jag är alltså utexaminerad restonom. Den 19.8.2011 kom jag hem från Los Angeles, CA, USA efter att ha gjort en 4 månader lång praktik där. De intresserade får gärna läsa inläggen om min resa i USA, det är bara att bläddra bakåt i inläggen :)
 


 
I juni 2012 kom jag hem från Shanghai, Kina efter att ha studerat där i ungefär tre månader tillsammans med två kompisar. Det var verkligen en upplevelse som jag kommer att minnas, men Kina var nog inget land för mig för en längre tid. Kan dock tänka mig att åka dit på semester något tag ;) Ni kan hitta inlägg om Kina lite längre bak i bloggen as well.

 


Då jag var i Los Angeles på praktik förälskade jag mig totalt i staden och södra Kalifornien. Har sedan dess besökt staden en gång, men återvänder gärna flera gånger till såväl SoCal som resten av USA :) I fell in love with the City of Angels <3

 

 

Why stop dreaming when you wake up?

Senaste kommentarer

13.03, 02:04Äntligen lite resor! av Lissu
07.01, 12:56Change av Lissu
06.05, 15:50Who agrees with me? av Anna V
06.05, 02:58Love this weather! av Klout
06.05, 02:57Who agrees with me? av Klout