Nattjobb. Igen.

Då var det dags för två nattskift igen då. Why, oh why do I have to work nights?? Finns inte mycket jag ogillar lika mycket.. Trött så tusan kommer jag säkert att vara i natt också då jag vaknade redan efter klockan 10 imorse, och inte kan ju jag sova något på dagen heller. Försökte vila lite just, men tog typ 15 minuter så var jag igång igen. Nå, bara jag klarar dom här två nätterna nu så har jag någon dag ledigt sen igen.

Jenna
Publicerad 19.01.2014 kl. 18:58

Södern imorgon

Lillasyster Sabrina och hennes man Robbe åker till södern imorgon på en veckas resa - deras bröllopsresa. Lite avis är jag nog, sku va skönt att slippa den här kylan ett tag. Sku jag helst ha någon resa inplanerad dom närmaste månaderna, men har ingen resa att se fram emot alls, så får nog hålla ut här i kalla Finland bara. Hitta riktigt billiga flygbiljetter till Los Angeles också, eller egentligen var det en kompis som tipsa mig om dom, men fast biljetterna är billiga så kostar det ju att vara där också. Får nog drömma lite ännu, kanske kan åka i höst istället, får se.

Jenna
Publicerad 18.01.2014 kl. 21:25

Det som skulle kunna bli allt men som aldrig blir något

"Jag ser allt det där som inte händer. Det är de sakerna som skär mest i hjärtat. All vilja som inte vågar. Alla första bokstäver som inte blir ord. Jag ser när en blick försvinner. Någon som rör sin hand mot någon annans men sen snabbt tillbaks i fickan. Har ni tänkt på hur mycket det är som aldrig händer? Alla gånger någon lutar sig närmre för att känna en doft men inte vågar gå hela vägen och nudda någons hud.

Det är inte alla nej som gör mest ont. Någon frågar om en fika och får höra ”Jag kan inte” som svar. Det är alla som vill gå fram och fråga om ett telefonnummer men som aldrig vågar. Det är varje gång man ser ett leende dö när någon annan lämnar rummet. Någon som frågar om vi ska ta en cigarett men inte har modet att hålla handen på väg ut. Det som skulle kunna bli allt men som aldrig blir något.Hellre ångra det man gjort än att ångra det man aldrig vågade göra.

Tänk så mycket kärlek som går förlorad. Alla kyssar som aldrig kommer och alla gånger så många lägger sig så ensamma istället för att lägga sig ihop. Tänk så mycket kärlek vi har inom oss och tänk hur lite av den vissa delar med sig av. Tänk om alla skulle våga göra det man aldrig annars brukar. Kanske skulle allt det som aldrig händer hända.

- Michaela Forni"

Lånat från Emmas blogg. Vilka ord alltså!

Jenna
Publicerad 16.01.2014 kl. 17:04

ThoughtsJag brukar väldigt ofta tänka alltför mycket på saker och ting. Ibland kanske det är bra men ofta blir det bara för mycket..

Jenna
Publicerad 15.01.2014 kl. 11:45

Helgen som gick på ett huj

Jaa, helgen blev ju riktigt bra i alla fall, fast snabbt har den gått. Nu får jag snart gå och lägga mig redan då jag har morgontur på jobb imorgon. Tidig väckning lockar inte det minsta, men är nog ändå glad över att ha morgontur för det är så skönt att ha hela kvällen ledigt sen istället :) Sku jag ha morgonturer hela tiden sku jag inte klaga ;)

Mycket sömn blev det inte senaste natten.. Kommer inte ihåg när jag senast sku ha vaka så länge (jobbet borträknat då förstås). Det känns idag, är så himla trött. Men tack till alla som var med, det var roligt! :)

En bild från igår:Färgade håret igår. Det blev lite mörkare än jag tänkte att det sku bli, men det är nog helt ok såhär också :)

Jenna
Publicerad 12.01.2014 kl. 20:14

Snart!

Jag är nu ett kvällskift ifrån en ledig helg. Har sett fram emot den här helgen så mycket, hoppas den blir bra :) Kommer att bli lite fest i alla fall ;) Kanske jag sku få tankarna på lite annat än jobb och sånt som snurrar i mitt huvud hela tiden annars.

Jenna
Publicerad 09.01.2014 kl. 21:57

You

I really did like you. I still do. Damn you.

Jenna
Publicerad 05.01.2014 kl. 22:32

The year that has gone by

Det senaste året har det inte hänt så mycket. Så känns det i alla fall. Tre aningen större saker har visserligen hänt, men förutom dem har det varit unngefär det där samma vanliga varje dag.

År 2013:
- Blev utexaminerad restonom från Yrkeshögskolan Novia i Åbo
- Flyttade strax efter det till Ekenäs
- Tog äntligen körkortet! Mellan- och andraskedet kvar ännu..

Det har varit ett väldigt tråkigt år med tanke på att jag inte har rest någonstans överhuvudtaget. Har stått på finsk mark året igenom. Kul. Not. Jag hoppas verkligen att jag kommer bort lite nästa år, orkar inte stanna kvar året igenom igen. Få se hur det går med Sverige och studiefunderingarna ;)

Året sku gärna ha fått sluta lite trevligare för min del, men kan ju ta igen lite imorgon ännu :) Hoppas det nya året hämtar med sig många nya erfarenheter och upplevelser. Jag vill att 2014 ska bli ett år jag kan minnas länge!

Får önska gott nytt år ännu en gång :) Snart är det 2014!

Jenna
Publicerad 30.12.2013 kl. 20:52

Ljusa sommarnätter = love

Ser otroligt mycket fram emot sommaren! Så där by the way :D Klockan är 16.30 nu och det är riktigt mörkt ute, har varit en stund redan. Saknar dom ljusa sommarkvällarna och -nätterna. Jag trivs helt klart bäst när det är ljust omkring mig.

Ett par bilder från förra sommaren. Ljusa sommarnätter är bland det bästa jag vet :) Just love em! Nu har vi dock kommit så långt på året att de mörka nätterna sakta men säkert blir kortare och dagarna blir längre, vad är bättre än det?? :) Det jag verkligen inte tycker om med Finland är det att somrarna är så korta. Annars klagar jag inte mycket. Sommar är alltid sommar, jag sku kunna ha sommar året om, men jag får väl nöja mig med Finlands korta somrar. Än så länge i alla fall.En augustikväll i Beverly Hills (Beverly Hills Hotel på bilden). I LA finns det tyvärr inga ljusa sommarnätter, men det är bara ett litet minus med staden. Det finns så mycket annat som make up for it ;)

Jenna
Publicerad 29.12.2013 kl. 16:43

Next up - natt 2/2

Nu fick jag lite extra mycket lust att studera igen. Jag vet att det sku vara tungt att börja studera igen med lektioner, hemuppgifter, tenter och jobb på sidan om. För ett jobb sku jag absolut måsta ha. Och så ska man ju hinna med lite fritid också. Men när man studerar händer det något hela tiden, man träffar folk och man får uppleva en massa nya saker. Studietiden är den bästa tiden i ens liv! Eller ska vi säga att studietiden ger en massa goda minnen i alla fall, vilket gör att hela studietiden i sig oftast brukar bli en väldigt bra upplevelse :) Och studerar man har man ju helt klart bättre möjlighet att få ett jobb man verkligen tycker om och trivs med. Jag ska nog undersöka möjligheten att studera i Sverige lite noggrannare.

Just nu händer det dock inte så mycket. Har gjort nattskift 1/2 och har alltså den andra natten kvar, men sen är jag ledig över nyår. Blir att åka hemhem till mamma då och fira med lite familj. Lugnt nyår. Julen är över för i år, julkänslan kom aldrig helt och hållet, men stunderna jag fick tillbringa med familj under julen var bra i alla fall :) Det lilla julpyntet jag har här hemma får stanna kvar i en vecka eller två ännu, men sen orkar jag nog inte ha det framme mera..

Ser väldigt mycket fram emot mina lediga dagar, så där som vanligt ;) Alltid extra skönt efter att man har haft nattskift. Men nu blir det lite mera chill, har ännu några timmar ledigt innan jag måste gå iväg till jobbet. Och om inte det blir flera inlägg innan nyår, ha en så trevlig nyårsafton och en bra början på år 2014! Tänka sig att det blir 2014 redan.. Time flies!

Jenna
Publicerad 29.12.2013 kl. 16:19

Julafton

Jaa, idag är det ju julafton. Jag har en ordentlig förkylning på gång just nu, plus att jag jobbar kväll idag, så bättre sku det ju kunna vara.. Men jag får fira lite jul efter jobbet ikväll istället, hemma hos min lillasyster. Fast länge orkar jag nog inte stanna där, för har morgontur på jobbet imorgon sen igen. Nåja, god jul alla!

Jenna
Publicerad 24.12.2013 kl. 11:57

Studera igen

Jag har länge redan tänkt att det sku vara roligt att studera igen. Jag fundera på det då jag ännu var i Åbo och studerade turism. I några år har jag tänkt att det sku kunna vara roligt att studera marknadsföring, och nu har jag hittat ett program som kanske sku kunna passa mig. I vårt grannland, Sverige. Jag vet att min ekonomi inte är den bästa för att studera igen, och så måste man ju fundera på en massa andra praktiska saker om man ska åka iväg till Sverige. Kattorna, bilen, alla möbler etc.. Att flytta till andra sidan Östersjön är inte det lättaste, även om det egentligen inte är så långt borta. Än så länge är allt det här bara funderingar. Har inga planer ännu.

Jag trivs jättebra i Ekenäs, men det finns så lite arbetsmöjligheter här, om inte.. Jaa, få se om det sku bli en ändring i det nästa år, men just nu ser det ut som om jag inte har så mycket nytta av min utbildning här. Jag sku så gärna vilja jobba inom turism eller något som på något vis är relaterat till det.

Sen är det ju det med att studera också, jag borde inte dröja allt för mycket för blir ju faktiskt 25 snart redan. Jag vet att vissa studerar mycket längre än så, men jag sku gärna se att jag inom några år har ett ordentligt jobb som jag trivs bra med. Jag vill ju inte studera resten av mitt liv :D Men vill inte heller fastna någonstans då jag sku ha möjlighet att studera mera och på det viset hitta något jobb och något ställe som känns helt rätt.

Borde egentligen ha julfeelis just nu, men istället funderar jag på så mycket annat. Jobbar ju hela julen, så förstår på sätt och vis att julfeelisen inte riktigt finns där, men känns lite tråkigt.. Två dagar till jul, men det känns verkligen inte så. Och snart har vi 2014 också. En väldigt positiv sak med att året gått så här långt är det att dagarna sakta men säkert blir ljusare igen :) Jag tycker inte alls om mörker, blir bara trött och smådeppig då. Solen och ljuset är så mycket bättre! Jag sku kunna ha sommar året om.

Nåja, det här blev redan ett allt för långt inlägg. Tankarna slutar aldrig snurra i mitt huvud, vilket ibland syns i min blogg..

Hoppas ni har det bra och har mera julfeelis än jag! :) God jul!

Jenna

Publicerad 22.12.2013 kl. 20:08

Natt 2/2

Så skönt att jag har ena jobbnatten undan redan. Andra natten brukar vara lite jobbigare, delvis för att jag inte får nära på tillräckligt med sömn efter det första nattskiftet. Idag sov jag väl en 3-4 timmar och vila lite på det. Men, att ha det andra nattskiftet betyder ju också att det är det sista nattskiftet (i alla fall som oftast), så då brukar jag orka igenom natten någorlunda okay. Nattskift är, som säkert alla redan vet, något jag verkligen ogillar, men det ska väl gå.

Har ju vakledigt imorgon och två hela dagar ledigt till på det, så ska njuta för fulla muggar då :) På tisdag borde det bli lite julshopping med lillasyster i alla fall. Kommer säkert annars också hänga en hel del med hon och hennes familj under mina lediga dagar, så där som vanligt ;)

Nåja, ett par timmar kvar tills arbetsnatten börjar för min del. Sov så gott ni som får sova i natt.

Jenna
Publicerad 14.12.2013 kl. 18:52

Julfiilis??

Sitter ensam hemma framför datan och försöker få lite julfiilis genom att lyssna på Michael Bublés julalbum. Många bra sånger och Michael Bublé har en bra röst som passar pefekt till låtarna. Men julfiilis? Nja, bara lite.. Kanske beror på att jag kommer att hamna jobba hela julen. Helt samma att jag har jobb juldag och julannandag, men har jobb på julaftonskvällen, och är verkligen inte glad över det. Hade tänkt fira jul hos lillasyster i år, men får nog nöja mig med en snabbvisit efter kvällsturen, för juldagen har jag morgontur sen igen. Nå, det är väl sånt man får ta då man har ett som jobb som jag. Det enda positiva med det hela är att jag kommer få dubbellön för alla tre dagarna. Det kommer att klirra så där trevligt på kontot i mitten av januari sen.

Men nu ska jag nog snart gå och lägga mig. Har lite trevligt program tills imorgon så hoppas på att sova gott i natt. Gonatt!

Jenna
Publicerad 11.12.2013 kl. 22:14

Fyra härliga månader i LA

Jag sku vilja tillbaka till LA och min praktiktid där. Hade fyra härliga månader där och längtar tillbaka i princip varje dag.Bilden tog jag då Timo (en praktikant) tog mej och två andra tjejer och flyga i ett småplan. Bilden är tagen ovanför Malibu. Flygturen är något jag kommer minnas förevigt!Den här bilden tog jag då jag gick upp till Hollywood skylten med två andra tjejer (också praktikanter i LA). Den dagen kommer jag nog aldrig glömma heller. Det var hett och svettigt men kändes underbart då vi äntligen kom upp till skylten och hade en fantastisk vy över stora delar av LA :)

Har många goda minnen från min praktiktid i USA, men också från resan jag gjorde dit för ett år sedan. Hoppas jag snart får skapa några nya minnen där igen.

Jenna
Publicerad 06.12.2013 kl. 22:59


Jag är Jenna, 27, och bor i Ekenäs, Raseborg där jag nu arbetar på K-supermarket Popsi. Åren 2009-2013 studerade jag turism på Yrkeshögskolan Novia i Åbo och jag är alltså utexaminerad restonom. Den 19.8.2011 kom jag hem från Los Angeles, CA, USA efter att ha gjort en 4 månader lång praktik där. De intresserade får gärna läsa inläggen om min resa i USA, det är bara att bläddra bakåt i inläggen :)
 


 
I juni 2012 kom jag hem från Shanghai, Kina efter att ha studerat där i ungefär tre månader tillsammans med två kompisar. Det var verkligen en upplevelse som jag kommer att minnas, men Kina var nog inget land för mig för en längre tid. Kan dock tänka mig att åka dit på semester något tag ;) Ni kan hitta inlägg om Kina lite längre bak i bloggen as well.

 


Då jag var i Los Angeles på praktik förälskade jag mig totalt i staden och södra Kalifornien. Har sedan dess besökt staden en gång, men återvänder gärna flera gånger till såväl SoCal som resten av USA :) I fell in love with the City of Angels <3

 

 

Why stop dreaming when you wake up?

Senaste kommentarer

13.03, 02:04Äntligen lite resor! av Lissu
07.01, 12:56Change av Lissu
06.05, 15:50Who agrees with me? av Anna V
06.05, 02:58Love this weather! av Klout
06.05, 02:57Who agrees with me? av Klout