Upp och ner

Det är tufft med känslor. Ibland kan man inte göra något åt dem, dom bara finns där. Vissa gånger kan dom göra en riktigt glad och på gott humör, andra gånger kan man bli lite eller mycket deppig av allt. Jag finns någonstans i mitten just nu. Väldigt confusing och extremt jobbigt, men jag har hopp kvar. Det är svårt på många sätt, men det blir nog bra till slut. Jag vet det.

Jenna
Publicerad 06.05.2014 kl. 22:05

Who agrees with me?Det här måste vara en av de smartaste citaten som finns. Är man med någon men faller för en annan, ja då måste något ha varit på tok eller saknats i det första förhållandet.

Jenna
Publicerad 06.05.2014 kl. 00:21

Settling down - sounds good to me

Måste bara få poängtera än en gång att jag har ändrat massor de senaste åren, speciellt det senaste året, med tanke på hur jag ser på saker och ting. För ett par år sen tänkte jag att jag sku köpa lägenhet i stad i framtiden, men nu då jag tänker på det så låter det inte alls lika lockande mera. Kanske det är det att jag har flyttat till en mindre stad och dessutom tillbringat mycket tid hos lillasyster (som alltså bor i eget hus med sin familj), som gjort att jag fått smak av att bo i eget hus med gård. Speciellt nu då sommaren börjar närma sig och vädret är fint så sku man gärna tillbringa lite tid ute, och inte inne i en liten lägenhet. Man blir liksom rastlös. Kanske det är som folk säger, att man i något skede av livet börjar längta tillbaka till den miljö man växt upp i. Jag har ju ungefär halva mitt liv bott i egnahemshus i en liten by. Jag trivs visserligen jättebra i stora städer också, men har ju hunnit bo i fyra olika större städer under de senaste sju (?) åren, och tror att jag under den tiden fått leva det stadsliv jag drömde om som yngre. Jag har liksom "mättat" det behovet. Och stadsemestrar kan man ju alltid åka på ;) Nu känner jag att jag hellre sku kunna börja "settle down" och börja ett nytt kapitel i mitt liv. Det låter väldigt lockande just nu.

Jenna
Publicerad 22.04.2014 kl. 23:36

Love this weather!

Ah vilket härligt väder det är nu! Sommaren kan inte komma fort nog :) Hoppas på att det blir en skön sommar med roliga aktiviteter. Jobbade ju hela förra sommaren, men om jag hålls kvar i mitt nuvarande jobb har jag dryga tre veckor semester sammanlagt i sommar, och det duger ju ;) Sku vara roligt att få åka lite båt också. Det är evigheter sen sist, minns inte ens när jag senast sku ha åkt båt, kanske en tio år sen. Tror det var i den åländska skärgården faktiskt. Fina ställen att åka runt i.

Vill absolut till Hangö i något skede i sommar. Det brukar väl hända en hel del där på sommaren, plus att dom har Hanko Sushi öppet då också. Måste få sushi! ;D Lillasyster och jag bestämde för längesen redan att vi ska dit och äta sushi i sommar ;) Sen sku det ju vara roligt att få köra lite go cart. Tror inte jag borde ha problem att hitta sällskap till den banan i alla fall ;)

Jenna
Publicerad 21.04.2014 kl. 16:20

Me, I'm stubborn

Alla som känner mig någorlunda bra vet att jag är en envis person med bra tålamod. Vill jag verkligen ha något ger jag inte upp i första taget. Ingen skillnad vad det handlar om. Dessa drag och en stark vilja har bland annat fört mig till olika delar av världen där jag fått uppleva en massa nya och spännande saker. Nu hoppas jag på att dessa drag ska hjälpa mig i att få något annat också. Jag ger inte upp, speciellt inte då jag vet att det finns en annan som vill samma sak som jag.

Jenna
Publicerad 18.04.2014 kl. 08:14

Trodde inte mitt liv sku se ut såhär idagDet här citatet passar så bra in på mig just nu. För ett år sedan höll jag på med slutarbetet och den sista terminen i Novia. Jag hade planer på att söka jobb i Åbo och fortsätta bo där efter examen, men så blev det ju inte riktigt. Kan väl kalla flytten till Ekenäs lite spontan. Kommer inte ihåg hur länge det tog för mig att hitta ett jobb och alltså bestämma mig för flytt till Ekenäs efter att jag börja fundera på saken. Kanske tog en vecka eller två. Idag har det redan gått över tio månader sedan flytten.

Idag trivs jag väldigt bra i Ekenäs av flera orsakers skull. Speciellt två saker, varav ena är den att jag har lillasyster med familj här. Det enda som jag verkligen inte trivs med är jobbet. Men kanske jag snart hittar ett annat. Bara att söka och hoppas på det bästa.

Före jag flyttade till Ekenäs och mitt liv ändra en aning, så hade jag tänkt att jag i framtiden sku bo i stad, helst i LA då förstås, men om inte där så i en stad som är minst lika "stor" som Ekenäs. Men nu, nu kan jag se mig bo på landet. Det är faktiskt nästan lite så att jag längtar tills jag får bo i eget hus på landet. Mitt tankesätt vad gäller bland annat det har ändrat en hel del det senaste året. Jag tror att jag tidigare hade såna tankar att man är lite isolerad om man bor ute på landet, men efter att jag fick körkort och bil så förstår jag att det inte är så. Före körkortet var jag beroende av andra för att komma lite längre, och det vill man ju inte vara om man bor långt bort från allt. Så det är nog bra att ha bil. Sen trivs jag ju visserligen med det att man när som helst kan gå till butiken eller stan, men det är ju en sak som är lätt att ändra på. Man blir nog lite bortskämd med bil också ;) Men bor man lite längre bort behöver man inte fundera på att man verkar lat om man tar bilen till butiken eller jobbet :D

Nåja, för att sammanfatta det ovan, så är jag mer än redo att flytta ut bland åkrar och skog bara det först hänt några "små" förändringar i mitt liv. Det är på gångs. I like these changes, they are changes for the better :)

Måste avsluta med en till bild. Jag känner igen mig ganska bra i den tanken och det är en härlig känsla. Och bättre tror jag att det kommer att bli.Såna här inlägg blir det sen när man har huvudet fullt av alla sorters tankar :D Ibland måste man få skriva ut lite, även om det ibland blir lite av att säga a men inte b. Det får ni ta den här gången ;)

Jenna
Publicerad 16.04.2014 kl. 00:10

Unconditionally

"Come just as you are to me
Don't need apologies
Know that you are worthy
I'll take your bad days with your good
Walk through the storm I would
I do it all because I love you, I love you

Unconditional, unconditionally
I will love you unconditionally
There is no fear now
Let go and just be free
I will love you unconditionally

Acceptance is the key to be
To be truly free
Will you do the same for me?"I just love the lyrics. Simple but powerful.

Jenna
Publicerad 13.04.2014 kl. 11:33

Jills veranda, Nashville

Det blev visst en mini-maraton av programmet idag. Jag har sett delarna via SVT Play och tydligen kan man bara se delarna idag mera, sen är de inte tillgängliga där mera. Hade fyra delar kvar att se, så såg alla ikväll. Den nästsista delen med Kristian Gidlund var väldigt rörande. Delen med Kristian spelades in endast några få månader innan han dog i cancer, som han hade kämpat med i ett par år. Jag minns att jag hade hört om honom tidigare, men visste inte något desto mera om honom. Avsnittet var i alla fall väldigt bra, fällde kanske en tår eller två också.. Sen var det sista avsnittet med Magnus Carlson också riktigt bra. Jill och Magnus råkade "hitta" en hemlös man, Doug Seegers, som de sen spelade in en låt med i Cash Cabin Studio. Låten Down to the River har Doug Seeger själv gjort melodin och skrivit texten till. Lyssna på låten här.

Undrar om man kan se delarna någon annanstans än på SVT Play, nu då de tydligen inte kommer att vara tillgängliga där mera.. På YouTube verkar det bara finnas klipp från avsnittena, inga hela avsnitt. Nåja, jag hann se alla avsnitt en gång i alla fall :)

Jenna
Publicerad 05.04.2014 kl. 00:03

Sådant idag

Ja usch vad det kan kännas ensamt i Ekenäs då Sabrina och Robbe inte är här. Hela familjen åkte idag till mammas över helgen, men jag hamna stanna hemma då jag har jobb.. Storasyster Cessi flyttade ju till huvudstadsregionen förra helgen också, så nu är det bara lillasyster, storebror och jag kvar här. Nåja, från och med imorgon är jag ju upptagen med jobb i några dagar igen, så jag ska väl klara mig :)

Idag blir det tacos till mat, längesen sist så ska bli gott ;) Och så blir det väl en chill kväll överlag, kanske film. Eller om jag sku se ett par delar av Jills veranda, Nashville, ett riktigt bra program med Jill Johnson. Se det om ni gillar country :)

Jenna
Publicerad 04.04.2014 kl. 17:39

Wohoo, bara en natt!

Idag är jag på konstigt bra humör med tanke på att jag har ett nattskift på kommande inatt. Fast vet nog delvis vad det beror på. Sku egentligen ha haft två nätter, alltså senaste natten också, men tack vare lite ombyte i turer så fick jag göra en morgontur igår istället, vilket gjorde mig ungefär överlycklig, haha. Så jag slapp ena natten och behöver bara göra en den här gången. Att en så liten sak kan göra en så stor skillnad i humöret. I'm happy :)

Jenna
Publicerad 27.03.2014 kl. 10:59

Roadtrip i sydstaterna, anyone?? :)

Vaknade tidigt idag, jämfört med innan då det ännu var mörkare ute om mornarna. Jag gick och la mig först närmare ett i nattas, men vaknade redan halv nio. Nåja..

Före jag gick och la mig igår börja jag fundera på USA igen. Börja drömma om att få resa dit snart igen. Kommer alltid att vilja åka till Los Angeles men vill även se andra ställen, bland annat sydstaterna. Sku gärna göra en liten roadtrip genom en del av staterna och stanna några nätter här och där. Ett par nätter i New Orleans, Louisiana. Minst ett par nätter i Nashville, Tennessee för att få njuta av staden där countrymusik står i centrum. Ett par nätter på en ranch någonstans bakom takana där man sku få prova på ranchliv. Sen sku några dagar i bland annat Georgia, Alabama, Florida och Texas också kunna vara riktigt bra. Några nätter i Los Angeles, kanske en natt i Santa Clarita hos bekanta, och resan sku få ett perfekt slut :) Sku behöva allra minst ett par veckor tid för att utföra resan, helst närmare tre om möjligt. Avstånden är ju inte direkt korta i USA, så sku bli många timmar bakom ratten, och så vill man ju hinna se lite av ställena där man övernattar. Resan mellan sydstaterna och LA sku få göras med flyg. Låter inte det som en bra reseplan?? :D Sku ju absolut måsta ha resesällskap som sku njuta minst lika mycket av att se sydstaterna som jag också, ensam kan man ju inte åka iväg på något sånt här, tycker jag. Ska man göra en roadtrip måste man ju ha sällskap i bilen ;)

Men just nu får jag bara fortsätta drömma. Gäller ju att spara lite pengar till en sådan resa också. Oh well, someday.

Jenna
Publicerad 24.03.2014 kl. 10:37

Fryser

Det gör riktigt ont som man saknar vissa saker ibland. Sen när man funderar på att man borde gå vidare hugger det till lite extra. Först kan man ha haft det varmt och skönt, men så mittiallt börjar man frysa ordentligt. Det är väl tankarna som gör lite spratt. Man känner att man lever i alla fall, även om orsaken till känslan inte är något vidare kul.

Jenna
Publicerad 05.03.2014 kl. 00:13

ÅA

Jag tror jag kanske vet vad jag ska göra nu. Jag ska söka till Åbo Akademi. Kanske jag hamnar i Åbo i höst igen. Det sku väl kunna vara roligt ;) Sabrina och Robbe vill inte alls att jag ska fara dit igen. Robbe vet vad han kan hamna ut för om jag flyttar, nämligen själva flytten :D Tror han har varit med de fyra senaste gånger jag har flyttat. Stackarn, haha.

Det blev förresten enbart sömn förra natten. Har sett Oscargalan idag istället, då jag banda den inattas. Ellen är super, och hennes selfie var nog en av de bästa bilderna på länge. I love it! :DAwesome, right?? :D Hon lyckades väldigt bra som host för galan, hoppas hon har möjlighet att göra det en tredje gång i framtiden ännu :)

Jenna
Publicerad 04.03.2014 kl. 00:48

Jag sitter fast

Mitt liv står helt stilla för tillfället. Egentligen har det gjort det ända sedan jag flyttade till Ekenäs. Främst tänker jag på arbete och vart jag är påväg vad gäller det. Just nu är jag inte påväg någonstans, ser det ut som. Jag har samma jobb som jag har haft ända sedan jag flyttade hit, och det jobbet är varken ett drömjobb eller ens ett jobb inom min egen bransch. Jag kommer ingen vart med det här jobbet. Sku så gärna vilja ha ett jobb inom min egen bransch, men finns ju inga lediga platser att söka till heller. Så jag har funderat, som jag tidigare också skrivit, att kanske jag borde studera mera. Marknadsföring lockar massor, Sverige också, men kanske jag borde försöka hitta en skola närmare mig. Kanske i Helsingfors. Vet ju knappt vad det finns för skolor där, kanske borde undersöka lite.. Ansökningstiderna för studier som börjar i höst börjar väl vara aktuella också. Få se vart det bär.

Jag kommer inte exakt ihåg vad vi pratade om på jobbet idag, en arbetskompis och jag, men så sa hon något i stil med att 'jaa, du kanske också sku börja skaffa barn snart'. Mitt svar var ungefär att 'sku vara bra att ha någon att skaffa barn med först' ;) Men visst, har många gånger under det senaste året haft babyfeber och i princip känner jag mig redo för att bilda familj så fort jag hittar någon som det känns rätt med, men under tiden finns det en hel del annat jag också vill göra. Förra året trodde jag att jag kanske hade, så att säga, hittat en början på det, men det sket sig. Tyvärr. Den eviga dagdrömmaren som jag är, plus att jag har svårt att släppa taget om vissa saker, så funderar jag ofta på hur det hade kunnat vara om det hade gått min väg. Det hade kunnat bli riktigt bra. Men nu har jag inte något annat val än att gå vidare och hitta en ny "början".

Jag var egentligen påväg och sova redan, men kände att jag måste få skriva av mig lite, så då gjorde jag det. Mitt huvud är överfullt av en massa tankar just nu, känns det som. Nog för att det nästan alltid är det. Kanske det är därför jag extremt sällan sover igenom en hel natt utan att vakna emellan. Ofta drömmer jag också. Hjärnan får aldrig vila.

Nåja, det om det. Få se om jag orkar stiga upp inatt och se på Oscargalan. Sku jättegärna vilja se den live, men då den kommer så töntig tid här i Finland. Från halv fyra till sju. Undrar hur många finländare egentligen ser det live på natten/morgonen. Jag har sett det live en gång innan, om jag minns rätt. Det gick inte så himla bra den gången, slumrade nog till några gånger under sändningen ;) Men den här gången sku jag vilja se det extra mycket eftersom Ellen DeGeneres är host för galan. Hon har redan ett år tidigare (2007) varit host. Minns inte om jag såg den då.. Hon är bra i alla fall :) Men joo, få se om jag orkar upp till halv fyra. Annars har jag nog galan på bandning också, för om inte jag orkar se den inatt vill jag gärna se den i något senare skede.

Nu är jag nog så pass trött att jag ska gå och lägga mig. Det blev tydligen ett långt och aningen random inlägg igen. Oh well, kul om ni har orkat läsa såhär långt :) Nu blir det gonatt för min del. Night night!

Jenna
Publicerad 02.03.2014 kl. 23:25

Just had to.It's crazy how much you can miss a place that's so so far away. Längtar efter att få gå på gator kantade av höga palmer i varmt och soligt väder. Just nu får jag nöja mig med tallar och slask. Kul.

I miss you, LA.

Jenna
Publicerad 22.02.2014 kl. 02:20


Jag är Jenna, 27, och bor i Ekenäs, Raseborg där jag nu arbetar på K-supermarket Popsi. Åren 2009-2013 studerade jag turism på Yrkeshögskolan Novia i Åbo och jag är alltså utexaminerad restonom. Den 19.8.2011 kom jag hem från Los Angeles, CA, USA efter att ha gjort en 4 månader lång praktik där. De intresserade får gärna läsa inläggen om min resa i USA, det är bara att bläddra bakåt i inläggen :)
 


 
I juni 2012 kom jag hem från Shanghai, Kina efter att ha studerat där i ungefär tre månader tillsammans med två kompisar. Det var verkligen en upplevelse som jag kommer att minnas, men Kina var nog inget land för mig för en längre tid. Kan dock tänka mig att åka dit på semester något tag ;) Ni kan hitta inlägg om Kina lite längre bak i bloggen as well.

 


Då jag var i Los Angeles på praktik förälskade jag mig totalt i staden och södra Kalifornien. Har sedan dess besökt staden en gång, men återvänder gärna flera gånger till såväl SoCal som resten av USA :) I fell in love with the City of Angels <3

 

 

Why stop dreaming when you wake up?

Senaste kommentarer

13.03, 02:04Äntligen lite resor! av Lissu
07.01, 12:56Change av Lissu
06.05, 15:50Who agrees with me? av Anna V
06.05, 02:58Love this weather! av Klout
06.05, 02:57Who agrees with me? av Klout