Upp o ner o hit o dit

Det känns som om mina känslor har åkt berg-och-dalbana det senaste året, och än är det inte över. Jag är riktigt slut i huvudet emellanåt utav allt. De senaste par månaderna har faktiskt varit ganska lugna, men nu började det igen. Få se hur länge jag får åka berg-och-dalbana ännu. Några dagar i alla fall, en vecka, kanske två.

Oj vad jag är bra på att säga a men inte b. Jag antar att jag använder bloggen mera som dagbok emellanåt, utan att avslöja för mycket om vad som egentligen pågår i mitt liv. Det finns säkert någon som blir irriterad på inlägg som detta, men jag kan inte låta bli att skriva. Jag måste få skriva ut lite i alla fall, även om det kan kännas väldigt flummigt för de flesta. Oh well, it's my blog, I write about whatever I want.

Nu måste jag diska, men sen tror jag att jag ska se en del av True Blood. Säsong 7 började för några dagar sen, men har inte sett första avsnittet ännu. Det har varit lång paus på serien, ända sedan augusti, så få se hur mycket jag minns av vad som hänt tidigare.

Jenna
Publicerad 27.06.2014 kl. 21:29

In love with my new..

..car! :D Jag har precis skaffat en ny bil, en Toyota Avensis. Har inte hunnit ha den länge ännu, ungefär ett dygn, men trivs väldigt bra med den. Den är både bekväm och snygg ;)Det är ett par saker jag borde fixa på den ännu, så sku den vara ännu bättre ;) Ser fram emot att få köra den lite längre sträckor också, och inte bara i Ekenäs som det har blivit hittills.

Jenna
Publicerad 25.06.2014 kl. 22:49

Summer"When I met you in the summer
To my heartbeat sound
We fell in love
As the leaves turned brown"

Sku det nu helst bli sommar nångång.. Vädret är mera höstigt nu än något annat. Nåja, sommaren kommer nog i något skede, vi är ju ändå bara i juni ännu.

Jenna
Publicerad 22.06.2014 kl. 18:02

Hangö & Hanko Sushi

Idag blev det en tur ner till Hangö med lillasyster och hennes dotter Thindra. Sabrina och jag har länge redan haft värsta sushi cravings, och äntligen kunde vi åka ner till Hangö och Hanko Sushi som bara har öppet under sommaren. Sushin (och yakitorin) var jättegod och Thindra var hur snäll som helst under vår korta resa :) Vädret var ganska mulet och det regnade lite men Hangö var fint, åker gärna dit på nytt någon soligare och varmare dag för att se mig omkring lite mera :)

 

 

Jag tycker om vindkraftverken som finns på vägen ner till Hangö. Dom är så mäktiga, enkla och fina på något sätt. Då vi kom till Hanko Sushi (samma ställe som Hangon Casino) såg vi att dom hade lagt upp en midsommarstång vid stranden. Fint :) Själva byggnaden var också väldigt fin, tog en bild på den från baksidan då vi utforskade det närmaste området lite :D Åker nog gärna tillbaka snart :)

Jenna
Publicerad 19.06.2014 kl. 23:06

Knappa ett år sen

Mina levnadsvanor kanske inte är de hälsosammaste. Äter inte regelbundet och kanske inte alltid så hälsosamt heller, och så rör jag alltför lite på mig också. Men på något sätt har jag gått ner i vikt det senaste året, och inte bara något kilo utan över 10 kg. Undrar om det kanske till och med är runt 13 kg, om jag minns min tidigare vikt rätt. Jag har alltid varit lite rund, så det känns riktigt roligt att vara lite mindre nu. Jag trivs mycket bättre i min kropp nu. Har ju fortfarande tillräckligt med kött på benen, så att säga :D Så smal är jag inte. Nu sku det ju vara passligt att börja träna upp lite muskler istället, för såna har jag verkligen inte, haha. Vill inte se tränad ut, men vill se frisk ut, helt enkelt. Vi får se hur det går. Om jag känner mig rätt så kommer det nog inte bli mycket av det, men kanske borde ge det ett försök i alla fall :D

Här är en bild där ena delen är från lillasysters bröllop den 20.7 förra året, och den andra delen är från igår, alltså ungefär 11 månader senare. Fotona är tagna ur lite olika vinklar, men nog ser man ju skillnaden bra för det.Att sådant. Nu borde jag snart gå och lägga mig, ska tidigt upp imorgon, börjar jobba klockan 7. Gonatt!

Jenna
Publicerad 15.06.2014 kl. 22:08

Vart går åren??

Jag har lite svårt att förstå att det är hela två år sen Anna, Lina och jag kom hem från vårt utbyte i Kina. Dryga två år, för vi kom ju hem den 4 juni 2012. Det känns verkligen inte som om det sku ha gått så lång tid sen dess, men tydligen. Tiden går onekligen väldigt fort. Jag läste igenom ett par inlägg jag skrev under utbytet i Kina, och det är nog roligt att sådant som kanske kändes lite jobbigt och irriterande där har gett goda minnen som man kan skratta lite grann åt nu :) Och så upplevde vi ju massor med bra saker också som gjorde hela resan till en ganska awesome upplevelse ;) Jag hoppas att en liten reunion blir av inom något år, sku vara roligt att uppleva samma stad med samma flickor några år senare. Intressant att se hur mycket man minns av alla platser och hur mycket som har ändrat.Vi hann se och uppleva mycket som vi kan minnas resten av våra liv. Tack Anna och Lina för att ni var med, utan er sku det nog inte blivit något alls utav utbytet :)

Jenna
Publicerad 11.06.2014 kl. 21:35

The Prismatic World Tour

Imorse klockan 9 satt jag spänd framför datorn, och en stund senare hade jag klickat hem ett par biljetter till Katy Perrys konsert! :D Hon kommer till Helsingfors den 18 mars 2015 med turnen The Prismatic World Tour. I augusti 2011 såg jag henne live i Los Angeles under hennes California Dreams Tour. Showen var superbra och Katy är awesome, så kan ju bara inte missa hennes första konsert i Finland :) Och jag som gärna vill ha det bästa utav allt valde att satsa stort och köpte platser i The Reflection Section, alltså mitt inne i all action. I LA satt jag nästan längst bak, fast egentligen kändes det inte som om man var så långt bak då stället, Nokia Theatre L.A. Live, inte är så himla stort. Det rymmer ca 7000 personer medan Hartwall Arenan ska rymma ca 13 000 personer under en konsert. Så lite storleksskillnad är det ju. Och ni må tycka jag är knäpp men köpte två biljetter även om jag inte har någon att ta med ännu :D Vill inte fara ensam så jag hoppas att någon vill joina mig bara Dagen med stort D är här ;)

Tog en massa bilder i LA och hoppas att jag kommer lyckas få några bra bilder i Hesa också. Här är lite smak av det jag fångade på bild i LA :)Det som är bra med att sitta längre bort är att man ser en helhetsbild över hela området och konserten. Då man är nära kanske man inte ser allt som händer, men man ser ju artisten på nära håll istället vilket definitivt känns viktigare för mig ;)

Nu får jag fortsätta vara excited i ca nio månader till då, sen gäller det. Can't wait!

Jenna
Publicerad 09.06.2014 kl. 21:30

Somewhere in between

Ibland funderar man lite för mycket på livet och framtiden, andra gånger tar man det lugnt. Just nu finns jag någonstans mittemellan, eller egentligen gör jag lite av båda. Jag orkar inte fundera så mycket för tillfället. Det finns inte mycket jag kan göra nu, måste vänta i någon vecka ännu, sen får det gärna börja hända lite igen.

Jag trivs fortfarande bra med jobbet efter åtta dagar. Jag känner att jag börjar komma bra in i rullorna, jag har lärt känna mera folk och känner mig bekväm med mina arbetsuppgifter. Det gäller att våga prova på nytt så går det nog bra :)

Jenna
Publicerad 04.06.2014 kl. 17:37

Arbetslös i en dag

Det blev ju så att jag träffade en ny arbetsgivare på måndag redan, och på tisdag fick jag börja arbeta. Hann vara arbetslös i en dag och så hade jag redan ett nytt arbetskontrakt i handen :) Jobbar nu inom vårdsektorn för Raseborg. Lite annorlunda arbete och efter två dagar kan jag säga att det verkar helt ok. Tror nog att jag kommer trivas bra. Har alltså jobb över sommaren i alla fall, få se hur det blir efter det, kanske har möjlighet till fortsatt arbete på samma ställe efter det också.

Så det gick bra för mig även om jag hann bli lite grann nervös över hur jag sku göra med jobb då det andra tog slut. Bra så :)

Jenna
Publicerad 28.05.2014 kl. 14:18

Legend"My head's under water
But I'm breathing fine
You're crazy and I'm out of my mind

Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I'll give my all to you"

Har älskat den här låten ända sedan jag hörde den i Glee. Det är något riktigt speciellt med den. Min favoritlåt just nu. Love it.

Jenna
Publicerad 26.05.2014 kl. 11:31

Avsluta ett kapitel, börja ett nytt

Igår gjorde jag min sista dag på arbetsplatsen där jag varit det senaste året. Måste nog säga att det känns riktigt bra att få avsluta det kapitlet och börja med något nytt. Och på tal om nytt, ska imorgon träffa en ny arbetsgivare för att prata arbete :) Håller tummarna och hoppas på att allt går bra!

Vädret ska tydligen bli lite kallare igen.. Får hoppas att det bara håller i några dagar, för jag är helt redo för att ha sommar nu. Det är inte så trevligt med en äckligt varm höghuslägenhet, men det är ju utomhustemperaturen som räknas ;)

Nä men nu måste jag börja göra något. Det har varit en ganska slö måndagmorgon såhär långt. Fast det har nog varit skönt det också ;)

Jenna
Publicerad 26.05.2014 kl. 10:38

Babyvagn!

Vilket härligt väder det har varit idag! Och enligt väderprognoserna fortsätter det med ännu lite varmare väder i helgen :) Passar mig utmärkt!

Idag efter jobb var jag på besök hos lillasyster. Surprise surprise ;) Det var så fint väder så lillasyster tyckte att vi kunde gå ut och gå med Thindra i vagnen, så det gjorde vi.Så fint väder och en go baby som tutta så sött i vagnen :) Då vi tog Thindra ur vagnen efter länken och la henne på skötbordet började hon sträcka på sig fruktansvärt mycket och oj så gulligt det var :D Hon hade en massa gulliga ljud för sig och benen och armarna for lite hit och dit. Hon hade väl sovit riktigt gott ute i vagnen :)

Snart ska jag också gå och lägga mig. Hoppas jag också sover bra och drömmer sött ;) Natti natt!

Jenna
Publicerad 22.05.2014 kl. 23:05

Sommar, sol, åska och regn

Det har varit sommarvärme i ett par dagar nu och jag klagar inte. Härligt då det äntligen börjar bli varmt! :) Igår satt jag ute en del av dagen för var hos lillasyster och där är det skönt att sitta på terassen och bara ta det lugnt en stund. Idag har jag inte gjort så mycket annat än jobbat och chillat efter det. På tal om jobb, i söndag gör jag min sista arbetsdag på mitt nuvarande jobb. Jag söker andra jobb för fullt just nu och hoppas på att ha ett nytt jobb snart. Hoppeligen vet jag mera inom de närmaste dagarna. Det är lite svårt att tro att det gått nästan ett helt år sen jag flytta till Ekenäs och började jobba på min nuvarande arbetsplats. Jag trodde nog aldrig att jag sku stanna där såhär länge, men måste man orka så orkar man väl. Inte i evigheter, men en tid i alla fall. Jag har klarat nästan ett år och känner mig verkligen redo för nya utmaningar nu. Jag har inga problem att lämna det gamla bakom mig.Såhär fint har vi det idag :) För någon timme sen öste det ner både vatten och hagel i en kort stund, samt att det bullra och blixtra i kanske en timmes tid, men det sluta ungefär lika snabbt som det börja. Så otroligt skönt med sommarväder :)

Jenna
Publicerad 19.05.2014 kl. 19:44

Blöjbyte :D

Idag har mamma och dotter fått komma hem från sjukhuset :) Men jag var ju som sagt och hälsade på dom igår. Det är säkert inte alla som är glada över att få byta blöja på en bebis, men jag blev i alla fall jätteglad över att mamma och pappa litade så mycket på mig att jag fick byta blöja på lilla sötnosen :D Det är ju en tid sen jag sist böt blöja på en så liten bebis också. Tror det var på lillasysters andra barn, Liam, och han fyller ju snart fyra redan. Men bra gick det ;) Så liten och söt. Och storebror Liam stod bredvid hela tiden och övervakade blöjbytet :D Man får nog ta vara på den korta tid man har med så små bebisar, dom växer otroligt fort.

Jenna
Publicerad 12.05.2014 kl. 19:29

Nyfödda är bland det bästa som finns

Igår blev jag moster för sjunde gången, nu till en underbart söt liten tös :) Jag fick hälsa på henne igår redan och höll henne i famnen, endast sex timmar gammal. Märkte bra på henne att hon kände igen min röst, hon var riktigt lugn då jag pratade med henne. Det såg precis ut som om hon lyssnade nogrannt på vad jag hade att säga :) Nyfödda bebisar är nog bland det bästa som finns. Mamma och resten av familjen mår bra också, alla är väldigt stolta över den nya familjemedlemmen. Idag ska jag få hälsa på alla igen :)

Grattis till lillasyster som fick den bästa morsdagsgåvan man kan få! Glad morsdag till alla mammor där ute! :)

Jenna

Publicerad 11.05.2014 kl. 13:15


Jag är Jenna, 27, och bor i Ekenäs, Raseborg där jag nu arbetar på K-supermarket Popsi. Åren 2009-2013 studerade jag turism på Yrkeshögskolan Novia i Åbo och jag är alltså utexaminerad restonom. Den 19.8.2011 kom jag hem från Los Angeles, CA, USA efter att ha gjort en 4 månader lång praktik där. De intresserade får gärna läsa inläggen om min resa i USA, det är bara att bläddra bakåt i inläggen :)
 


 
I juni 2012 kom jag hem från Shanghai, Kina efter att ha studerat där i ungefär tre månader tillsammans med två kompisar. Det var verkligen en upplevelse som jag kommer att minnas, men Kina var nog inget land för mig för en längre tid. Kan dock tänka mig att åka dit på semester något tag ;) Ni kan hitta inlägg om Kina lite längre bak i bloggen as well.

 


Då jag var i Los Angeles på praktik förälskade jag mig totalt i staden och södra Kalifornien. Har sedan dess besökt staden en gång, men återvänder gärna flera gånger till såväl SoCal som resten av USA :) I fell in love with the City of Angels <3

 

 

Why stop dreaming when you wake up?

Senaste kommentarer

13.03, 02:04Äntligen lite resor! av Lissu
07.01, 12:56Change av Lissu
06.05, 15:50Who agrees with me? av Anna V
06.05, 02:58Love this weather! av Klout
06.05, 02:57Who agrees with me? av Klout