Utvilad

Vilken skön helg det har varit. Har i princip bott hos Sabrinas och Robbes i helgen :D Mamma var också där, så hade bra sällskap hela helgen, plus att jag fick ordentlig husmanskost alla dagar ;) Är lite lat med att fixa mat hemma då köket är vad det är, eller kokvrå är det ju egentligen, och då jag får kocka åt endast mig själv..

Har fått bil åt mig i helgen också, och har kört omkring lite i Ekenäs ;) Var till och med en sväng till Snappertuna bara för att.. :D Känns så konstigt att köra omkring, och med egen bil dessutom, men roligt är det. Får övningsköra massor nu bara så att mellanskedet går bra i bilskolan sen.

Nåja, helgen var i alla fall bra, och börjar med nattskift imorgon så har ju i princip hela dagen ledigt då också. Synd bara att den här kvällen sku gå så snabbt.. Sku gärna ha haft ett par extra timmar ikväll.Imorgon åker en kompis till LA för att semestra där i tre veckor. Lite jag är avis. Och det räcker inte med det, utan om någon vecka åker en annan kompis iväg till USA på en lite kortare semester. Jag hoppas lite på att jag kanske sku komma iväg något tag i vår/sommar. Sku inte orka vänta så länge mera. I wanna go back to the place where I left a piece of my heart.

En till låt bara för att den är bra.Jenna
Publicerad 13.10.2013 kl. 22:36

;)

Publicerad 09.10.2013 kl. 11:47

Yes, I did it!

Klarade körprovet på första försöket och har nu alltså körkort, jee :D Det har ju gått så smidigt alltihop, allt från teori- och körlektionerna till teori- och körprovet. Lite stolt är jag nog ;) Då var nästa på min to-do-lista att skaffa bil.. :D

Jenna
Publicerad 08.10.2013 kl. 11:03

Sista körlektionen undan

Känns lite konstigt att allt som måste göras före uppkörningen är gjort. Imorgon gäller det då. Körprovet som jag har väntat länge på. Märkte nog lite av nerverna idag på körlektionen, antagligen för körprovet imorgon, för själva lektionen var jag nog inte nervös för.. Nåja, nu är det bara att se fram emot morgondagen, för nu kan jag inte göra något mera innan uppkörningen :)

Jenna
Publicerad 07.10.2013 kl. 11:30

Nervös? Näh.

Har min sista körlektion på måndag och uppkörning på tisdag att se fram emot, annars har jag inte något speciellt för mig, om inte arbete räknas då förstås. Än så länge känner jag mig inte nervös för uppkörningen, för tror nog inte att jag borde ha några problem att komma igenom den då det gäller mina driving skills. Dom duger nog ;) Måste bara komma ihåg vissa trafikregler som jag nu och då brukar glömma.. Vi hoppas att nerverna håller sig i styr på tisdagmorgon också, så går det väl bra :)


Najs bil jag får köra ;) Duger, kan man lätt säga.

Nu lite chill i en timme eller så och sen kallar nog sängen. Tycker inte om att stiga upp tidigt, men har man morgontur har man ju resten av dagen ledigt sen bara man kommer hem. I like that. Under mina kvällstursdagar brukar jag inte få något vettigt gjort över huvudtaget, så föredrar verkligen morgonturer. Nåja, det var det.

Jenna
Publicerad 05.10.2013 kl. 20:41

Hey Pretty Girl

Love Kip, love the song. Simple as that.Jenna
Publicerad 04.10.2013 kl. 21:45

Santa Clarita on my mind

Även om jag saknar Los Angeles mest utav alla ställen i USA så finns det många andra fina ställen jag gärna sku besöka (igen). För knappa året sen tillbringade jag ett par veckor i Santa Clarita hos några kompisar. Sku gärna besöka den "lilla" staden igen. Dom har ju Six Flags Magic Mountain också ;)


Bodde på denna vackra gata :)


Inte långt ifrån där jag bodde såg det ut såhär. Påväg till LAX.


Påväg till LAX körde vi förbi Magic Mountain.

Södra Kalifornien är nog ett fint ställe. Älskar naturen och de ställen jag har besökt i SoCal. I wanna go back soon.

Jenna
Publicerad 04.10.2013 kl. 18:34

Ugnsforell

Äh, ryggen mår inte alls bra.. Får nog ta och göra lite ryggövningar ikväll ännu tror jag. Men först blir det mat, och god mat, för håller på fixa ugnsforell åt mig just nu ;) Kommer inte ihåg när jag senast har lagat det åt mig, så det är nog på tiden, för ugnsforell är en av mina favoriträtter.

Blev ju förresten ingen plättkväll igår sen. Det blir något tag senare. Tillbringade hela kvällen hos lillasyster istället. Vilken överraskning, right? ;) Tror jag har tillbringat hälften av mina kvällar där de senaste par veckorna. Vad kan jag säga, jag trivs i min lillasysters sällskap :D

Nåja, tror maten börjar vara färdig snart nu. Jag är så hungrig. Gott ska det bli! ;)

Jenna
Publicerad 04.10.2013 kl. 16:15

Sista dagen ledigt

Såna här gånger sku dagarna få gå lite långsammare. Det är sista dagen jag har ledigt nu och sen börjar en ordentlig työputki för mig. Få se hur jag ska orka med det, speciellt nu då min rygg inte är i toppskick. Nå, det är i och för sig nätterna som tar mest på ryggen (obekväma ställningar), men visst finns det vissa saker som tar på ryggen under dagsskift också.

Idag har jag lite roligt program att se fram emot dock :) Har blivit bjuden till storasyster Cessi på plättar ikväll ;) Men före det ska jag och prata studielån till banken. Yay. Not. Lockar verkligen inte att betala tillbaka på studielånet, but it has to be done. Får väl tänka så att jag hade en bra studietid i alla fall tack vare lånet ;)

Men nu måste jag diska. Har samlat på mig en ovanligt stor hög med disk de senaste dagarna. Tur är det väl att jag egentligen inte har något emot att diska. Bara jag ställer mig framför diskbänken då jag har lite extra tid börjar det nog hända, haha.

Jenna
Publicerad 03.10.2013 kl. 10:37

Bröd i håret

Jag hade just varit och duschat och satt ner mig en stund senare för att äta bröd. Vad gör jag inte om lyckas tappa brödet i håret?? Med smörsidan neråt, of course. Vem gör sånt? Fick ju tvätta håret på nytt då det blev riktigt fettigt. Hoppas resten av dagen blir bättre ;)

Jenna
Publicerad 02.10.2013 kl. 13:51

Ledig!

Ledig! Finally! Jag har hunnit sova några timmar efter nattskiftet och känner mig som en ny människa, haha. Det sku jag knappast göra om jag sku hamna på en natt till, men det behöver jag ju inte, för nu är jag ledig i ett par dagar :D Undrar vad jag ska hitta på att göra nu då.. :) Så skönt då man inte behöver fundera på jobb i ett par dagar ;)

Jenna
Publicerad 01.10.2013 kl. 16:57

Älskar att sova

Ni anar inte hur mycket jag ser fram emot den stunden då jag får lägga huvudet på dynan imorgonbitti när jag kommer från jobb. Jag älskar att sova och det är en av orsakerna till varför jag avskyr nattjobb så mycket. På natten ska man inte jobba, då ska man ligga hemma i egen säng och sussa gott. På dagen kan jag däremot inte sova, eller väldigt dåligt om jag försöker. Det kan hända att jag lyckas sova några timmar, men det är garanterat att jag vaknar allra minst en gång i timmen under tiden och har svårt att somna om. Att somna om på natten eller tidig morgon är inga problem för mig.

Om jag inte sku ha sällskap i natt (inskolning) sku jag se ännu mindre fram emot natten, men det att någon annan kommer att vara med gör det aningen lättare. Vi hoppas hon lär sig snabbt hur allt fungerar på natten så att jag får vila lite extra, haha. Utnyttja den nya, det är väl så man ska göra?? ;)

Jenna
Publicerad 30.09.2013 kl. 18:30

Halkbana - check!

Jaha, då var halkbanan också avklarad :) Hade riktigt roligt även om jag var lite trött. Är fortfarande trött och ska försöka sova i någon timme innan jag hamnar fara iväg på mitt andra och sista nattskift för den här gången.

Nu har jag då bara en halv timme körlektion och uppkörningen kvar. Hur går tiden alltid så fort?? I det här fallet är det dock helt välkommet, har sett fram emot att få körkortet. Fast kommer ha ett svårt beslut att göra sen, vad för bil borde jag skaffa? Det låter jag bli att fundera på idag i alla fall. Nu har jag viktigare saker att göra - äta och sova ;)

Jenna
Publicerad 30.09.2013 kl. 15:03

Ångest

Dagen hittills har känts helt okay, men nu börjar den där lilla ångesten för nattjobb att krypa fram. Sku jag få skippa nattskiften och en del av helgarbetet i det här arbetet sku jag nog trivas mycket bättre. Suck.. Det är alltid samma sak.. Nå, nog ska jag väl klara det, så som jag gjort förut.

Jenna
Publicerad 29.09.2013 kl. 19:12

Om två dygn får jag sova igen

The days (nights) that I've been dreading are here. Jag har alltså två nattskift med en dag på halkbanan emellan. Jag sov väl ungefär sex timmar i nattas, så hoppas verkligen att jag kan sova minst ett par timmar till idag innan jag måste gå till jobb, för sen hinner jag nog inte sova mycket förrän jag har nattskiften undan. Jag kommer att vara helt död efteråt.

Åh, nu vill jag ha sushi. Så random. Synd att dom inte har något sushiställe här i Ekenäs. :D

Jenna
Publicerad 29.09.2013 kl. 13:08


Jag är Jenna, 27, och bor i Ekenäs, Raseborg där jag nu arbetar på K-supermarket Popsi. Åren 2009-2013 studerade jag turism på Yrkeshögskolan Novia i Åbo och jag är alltså utexaminerad restonom. Den 19.8.2011 kom jag hem från Los Angeles, CA, USA efter att ha gjort en 4 månader lång praktik där. De intresserade får gärna läsa inläggen om min resa i USA, det är bara att bläddra bakåt i inläggen :)
 


 
I juni 2012 kom jag hem från Shanghai, Kina efter att ha studerat där i ungefär tre månader tillsammans med två kompisar. Det var verkligen en upplevelse som jag kommer att minnas, men Kina var nog inget land för mig för en längre tid. Kan dock tänka mig att åka dit på semester något tag ;) Ni kan hitta inlägg om Kina lite längre bak i bloggen as well.

 


Då jag var i Los Angeles på praktik förälskade jag mig totalt i staden och södra Kalifornien. Har sedan dess besökt staden en gång, men återvänder gärna flera gånger till såväl SoCal som resten av USA :) I fell in love with the City of Angels <3

 

 

Why stop dreaming when you wake up?

Senaste kommentarer

13.03, 02:04Äntligen lite resor! av Lissu
07.01, 12:56Change av Lissu
06.05, 15:50Who agrees with me? av Anna V
06.05, 02:58Love this weather! av Klout
06.05, 02:57Who agrees with me? av Klout