The HolidayBestämde mig för att se en favorit i repris idag, alltså filmen The Holiday. Den hör definitivt till en av mina favoritfilmer. Vet inte hur många gånger jag har sett den, men tror att jag kanske hamnar räkna på två händer, och det är mycket för mig ;) Jag lyckades slippa den där julkänslan jag normalt brukar få om jag ser filmer som på något vis handlar om ju. Kanske helt okay att inte fundera på julen riktigt ännu ;) Fast julklappar borde jag nog snart börja fundera på att inte allt blir lämnat till sista minuten, så som det brukar bli..

Nåja, nu får jag nog snart börja laga mig i säng, väckning halv sex imorgon ännu.

Jenna
Publicerad 01.11.2013 kl. 21:20

Nästan ett år har gått

Usch vad jag är trött. Har varit lika trött hela dagen. Månne det har något att göra med vädret? Mulet och regn.. Emellanåt känns det som om jag sku behöva någon förändring i mitt liv. Det står liksom lite stilla nu. Det finns ett par saker jag sku ändra på genast om jag bara sku kunna, men varkendera är egentligen upp till mig. Bara delvis. För lite för att jag ska kunna göra något åt dem dock. Oh well, enough of this. My mood today isn't the best.

Nu ska jag fortsätta chilla och kanske drömma bort mig till LA lite grann.. Det har gått nästan ett år nu sen jag senast var till USA. Njöt verkligen dom tre veckorna jag fick tillbringa där. Få se när jag kommer iväg nästa gång.Knappa ett år sen vid Griffith Observatory i Los Angeles. Hade värsta krabbisen den dagen, haha, men njöt för fullt ändå :) Det var min första gång uppe i Griffith Park och utsikten var pretty amazing ;) Loved it!

Jenna
Publicerad 01.11.2013 kl. 18:00

Jack-O-Lantern

Dagarna går så fort. Mina lediga dagar kom och for och nu har jag några dagar arbete framför mig igen. Men jag klagar inte, det känns helt okay just nu. Mina lediga dagar tillbringade jag till största delen med lillasyster såväl på stan som hos hennes. Tror Liam har blivit för van vid att jag tillbringar massor med tid hos deras, för idag hade han tydligen ropat mitt namn genast han kom in genom dörren efter dagis. Lilla gulle då :D Trodde väl att jag sku vara där idag också, men idag får det nog bli en hemmakväll för mig.

Halloween pågår ju typ nu, så igår bestämde Sabrina och jag oss för att fixa en Jack-O-Lantern, alltså en sån där Halloween pumpa ;) Sabrina har aldrig fixat en förut och det här var också bara min andra, så var roligt att fixa en tillsammans :) Här är ett par bilder på resultatet!

 

Happy Halloween! :)

Jenna
Publicerad 31.10.2013 kl. 17:03

Sällskap ikväll

De kommande veckorna är det aningen lugnare på arbetsfronten, kommer vara så skönt. Har inga nätter i alla fall :D Börjar mina lediga dagar med att hänga hos lillasyster, igen. Nåja, det är väl förresten en vecka sen sist, så 'igen' kanske jag inte behöver säga ;) Ska bli roligt med sällskap, för det är nog lite ensamt att bo med bara kattorna och jobba heltid. Det blir inte så mycket extra utöver det.

Nä men nu ska jag väl börja dra mig mot Langansböle :)

Jenna
Publicerad 28.10.2013 kl. 16:01

I love shopping

Hade en mycket bra dag i Åbo med lillasyster igår :) Det blev en hel del shopping och hann till och med träffa tre kompisar som jag inte sett sen jag flyttade hit. Det var en lyckad dag, med andra ord :) Lite dimmigt och regnigt var det visserligen hela dagen, men vi tillbringade ju största delen av dagen inomhus ändå, så det gjorde inte så mycket. 

Jag fick äntligen äta den efterlängtade sushin! Och så smaka jag på Sabrinas yakitori (kyckling) också och den bara smälte i munnen, så gott! Lyckades hitta det mesta jag hade på listan, vad gäller shoppingen då. Kom hem med bland annat ett par vinterkängor, två par jeans och lite olika toppar och tröjor. I princip allt jag köpte kom från H&M och Vero Moda. Favoritbutiker? Jaa, kanske det :D Men nu ska jag väl klara mig en tid igen ;)

Ser fram emot nästa tur till Åbo, när det kommer bli vet jag dock inte. Hoppeligen hinner jag dit ännu en gång före jul :)

Jenna
Publicerad 24.10.2013 kl. 19:14

Åbo! :D

Imorgon åker lillasyster och jag till Åbo för lite shopping. Ser så fram emot det! Nya kläder och mat på både Hanko Sushi och Subway står på programmet ;) Plus träff med några kompisar som jag inte sett sen jag flyttade från Åbo. Ska bli så roligt :)

Igår tillbringade jag kvällen med Sabrina och Liam. Vi var bland annat till Harold's och åt då både Sabrina och jag var riktigt hungriga och sugna på något gott :D Och gott var det! Mitt val föll den här gången på ostschnitzel med klyftpotatis ;)

Nåja, nästa på programmet för mig är kvällstur på jobb. Sen Åbo. Can't wait! :)

Jenna
Publicerad 22.10.2013 kl. 11:50

Kaffegäst :)

Minns inte ens när jag träffade Pia sist, men idag var hon och hälsade på hos mitt :D Roligt med kaffegäst. Pia gick alltså med mig i yrkesskola, men vi har inte träffats många gånger sedan vi blev färdiga därifrån. Synd nog, men kanske vi från och med nu sku hitta på att träffas lite oftare, inte bor vi ju ens så långt ifrån varann ;) Alltid lika roligt att träffa gamla kompisar man inte sett på länge.

Annars har jag haft en ganska lugn helg med arbete, och det fortsätter väl ungefär lika imorgon också. På onsdag blir det kanske shopping i Åbo, så roligt! Har ju inte varit där sen jag flytta därifrån, vilket är över fyra månader sen. Tiden går bara så fort.. Hoppas på att hinna träffa några kompisar där också som inte jag sett på lika länge (eller längre).

Jenna
Publicerad 20.10.2013 kl. 21:17

Lyrics that fit just right

I love the lyrics in both of these songs..

Jenna


Publicerad 19.10.2013 kl. 21:31

Billionaire

Publicerad 18.10.2013 kl. 22:07

Prisses pyttis

Ibland är det riktigt gott med Prisses pyttipanna ;) Hade värsta cravings efter det tidigare idag, och det slutade ju med att jag satt hemma och åt en pyttis med ost någon timme senare :D Så ofta kan jag nog inte äta det, men oj så gott det kan vara ibland. Som idag. Lite farligt kan det nog vara att bo tio minuters gångväg från Prisses kiosk.. ;)

Fick förresten så gott som allt gjort som jag hade tänkt göra under mina lediga dagar, så är helt nöjd över det. Jag brukar lyckas så bra med att skjuta upp saker och ting, men inte den här gången, nehej. Men nu var det ju slut på ledigheten för den här gången igen. Hur tusan ska jag orka stiga upp halv sex imorgon då jag sovit till typ tio ett par mornar nu.. Nåja, föredrar nog morgonturer över alla andra turer ändå. Tråkigt att jobba på helg bara.

Jenna
Publicerad 18.10.2013 kl. 20:59

Better with youPublicerad 17.10.2013 kl. 14:34

Positiv överraskning

Jag vägde mig här en dag (brukar inte hända allt för ofta) och blev nog lite överraskad över vad vågen visade. Enligt vågen har jag gått ner runt en sju kilo sen våren/tidig sommar. Börja fundera om vågen alls stämmer, men sen kom mamma på att jag sku kunna prova min studentklänning, för när jag blev student vägde jag ungefär samma som jag tydligen väger nu, och joo, klänningen gick på utan problem. Vilken positiv överraskning liksom :D Nu när jag tänker efter så syns det ju nog lite också. Det är visserligen flera som sagt att jag gått ner i vikt, att det syns bra på mig, men har inte riktigt trott på dom förrän nu.. ;) Alltid roligt då sånt här händer utan att man egentligen gjort något för det.

Jenna
Publicerad 17.10.2013 kl. 12:26

Montazami

Såg just en äldre del av Svenska Hollywoodfruar och oj så man får skratta åt Maria Montazami :D Hon är nog så söt, haha. Hon och Kamran passar så bra ihop också, vilken familj helt enkelt.Att se på Hollywoodfruarna hjälper inte direkt min längtan att få åka till LA igen. Den blir bara värre. Som jag redan tidigare skrev hoppas jag att jag kan åka dit senast i sommar igen, och hoppas lite på att jag sku ha resesällskap den här gången.. ;) Vi får se hur det blir. Båda älskar vi LA i alla fall.. :)

Jenna
Publicerad 16.10.2013 kl. 21:46

Egen säng <3

I natt får jag sova hemma i egen säng. Det är inte mycket som vinner det! ;) Det känns alltid lite extra bra efter ett par nattskift.

Fick förresten mitt riktiga körkort hem på posten ida, så nu behöver jag inte gå omkring med en papperslapp mera :D Tydligen har dom ändrat på utseendet på kortet något tag under de senaste par åren (?) också. Det ser lite konstigt ut, men snabbt blir man väl van. Och det är ju ett riktigt körkort, kommer kännas konstigt att gå omkring med det nu i början ;D Visserligen är det ju i kraft bara i ett par år, men ändå ;)

Nå men nu är jag ledig i ett par dagar i alla fall. Få se om jag får allt gjort som jag tänkt göra under dessa dagar.. Listan har nog några punkter. Bra ska det väl gå. Får låta bli att prokrastinera så mycket bara, brukar ju vara proffs på det ;)

Jenna
Publicerad 16.10.2013 kl. 18:50

Ångest igen

Nu kommer den igen, ångesten för nattskiftet. Jag kommer väl aldrig att slippa den. Dagen hittills har varit lugn och skön, men det är alltid samma sak.. Några timmar före jag måste gå iväg till nattskiftet får jag den där konstiga och jobbiga känslan.. Om jag sku kunna sku jag skippa nattskiften, men så enkelt är det ju inte. Tyvärr. Men som tur handlar det ju bara om ett par nätter åt gången, sen har jag ett par lediga dagar igen.

Missing someone a lot right now..Jenna
Publicerad 14.10.2013 kl. 19:03


Jag är Jenna, 27, och bor i Ekenäs, Raseborg där jag nu arbetar på K-supermarket Popsi. Åren 2009-2013 studerade jag turism på Yrkeshögskolan Novia i Åbo och jag är alltså utexaminerad restonom. Den 19.8.2011 kom jag hem från Los Angeles, CA, USA efter att ha gjort en 4 månader lång praktik där. De intresserade får gärna läsa inläggen om min resa i USA, det är bara att bläddra bakåt i inläggen :)
 


 
I juni 2012 kom jag hem från Shanghai, Kina efter att ha studerat där i ungefär tre månader tillsammans med två kompisar. Det var verkligen en upplevelse som jag kommer att minnas, men Kina var nog inget land för mig för en längre tid. Kan dock tänka mig att åka dit på semester något tag ;) Ni kan hitta inlägg om Kina lite längre bak i bloggen as well.

 


Då jag var i Los Angeles på praktik förälskade jag mig totalt i staden och södra Kalifornien. Har sedan dess besökt staden en gång, men återvänder gärna flera gånger till såväl SoCal som resten av USA :) I fell in love with the City of Angels <3

 

 

Why stop dreaming when you wake up?

Senaste kommentarer

13.03, 02:04Äntligen lite resor! av Lissu
07.01, 12:56Change av Lissu
06.05, 15:50Who agrees with me? av Anna V
06.05, 02:58Love this weather! av Klout
06.05, 02:57Who agrees with me? av Klout