Wanderlust

Det har varit lite tyst här dom senaste månaderna.. Men jag råka nyss komma över en lista som kallas Wanderlust listan, en lista angående resor. Eftersom jag för tillfället inte gör annat än drömmer om resor så tyckte jag en sån här lista kanske kunde pigga upp bloggen lite grann :)

Stadssemester eller solsemester?
Tvekar inte en sekund då jag väljer stadssemester. Visst är det skönt med sol men har ingen ro att ligga på en strand eller vid poolen och sola hela dagen, ser inget nöje med det. Men sen kan man ju kombinera sol och stad förstås, såsom Los Angeles, där sitter jag gärna på stranden någon timme så länge jag får göra annat kul resten av tiden.

Vilka länder har du varit i?
Finland obviously, Sverige, Danmark, Estland, England, USA, Kina och Japan. Sen har jag sovit på flygplatsen i Gdansk, Polen, kommit med buss till Amsterdam, Nederländerna varifrån jag tagit mig till flygfältet där jag tillbringade en natt, och så var jag någonstans i norra Norge nära finska och svenska gränserna då jag var på lägerskola i 8:e klass. Men dom tre länderna brukar jag inte riktigt räkna med, för har ju egentligen inte sett något av de ställena jag varit på, bara åkt igenom eller så.

Senaste resan du gjorde?
Jag var till Sverige i mars och hälsade på en vän. Åkte båt Åbo-Stockholm och sedan buss Stockholm-Kalmar och samma rutt hem tillbaka. Var en knapp vecka i Sverige och förutom Kalmar besökte vi också Öland och Karlskrona. Det var en riktigt lyckad resa och det var jättekul att få se min vän Marika som jag inte träffar ofta.

Längsta resan du varit på?
Tidsmässigt var det min au pair tid i Cambridge, England, där jag var i fem månader. Men om man däremot räknar med avstånd så blir det väl Los Angeles där jag har gjort en 4 månader lång praktik samt semestrat en gång efter det.

Hurdan resväska har du?
Tidigare använde jag min stora dragväska med svart botten och stora vita prickar, men ena hjulet har gått sönder på den så vet inte om jag borde fixa det eller skaffa en ny den dagen jag behöver en stor resväska igen. Tycker massor om min gamla väska för har prytt den med tarror från olika ställen jag besökt, och så är det så bra då man genast känner igen den då den kommer åkandes på bandet på flygplatsen. Min väska får gärna synas ;)

Hur reser du helst: tåg/bil/flyg/båt/buss?
Det beror lite på men jag tycker om att flyga, det är något speciellt med det.

Drömresemål?
Jag drömmer hela tiden om att komma tillbaka till USA, det finns så många nya ställen jag vill se där ännu, och fler ställen jag vill åka tillbaka till någon dag. Just nu vill jag mest se sydstaterna i USA, men även Chicago står högt på listan. Förutom USA så sku jag väldigt gärna åka till Grekland och Australien, för att nämna ett par platser.

Har du någon resa inplanerad?
Nej tyvärr, men hoppas på att kanske få åka till Chicago nästa sommar. Vi får se hur det går.

Det bästa med att resa?
Att få komma bort från den finska vardagen, att få träffa nya människor, lära känna nya kulturer, uppleva nya ställen. Och så njuter jag massor av att få prata engelska :) Kanske delvis därför som jag dras så till USA ;)

Det var det. Nu ut med hunden och sen blir det nog nästan godnatt för min del efter det.

Jenna

Publicerad 30.11.2015 kl. 20:48

Bilder till föregående inläggFörsta gången Kastro och Caisa träffades :)

Jenna
Publicerad 07.08.2015 kl. 20:03

Min första riktiga semester

Det var visst en tid sen sist. Mycket extra har det egentligen inte hänt, men hade ju min första betalda semester ever nyss och även om vädret kunde ha varit bättre så var det väldigt skönt med ledigt. Jag nörda mig lite extra under dagarna med sämre väder och såg alla åtta Harry Potter filmerna, det var ju ändå en tid sen jag sett dem sist ;) Ni må tycka vad ni vill men jag älskar Harry Potter och filmerna kändes nästan bättre nu än förr :) Kanske jag borde ta itu med att läsa igenom böckerna igen också, på engelska då såklart, originalspråket är ju helt klart bäst.

Var till Borgbacken med storasyster Pamela och hennes familj en lördag också. Vädret höll upp största delen av dagen och vi hann bra åka det vi ville. Kingi var definitivt bäst utav alla. Vilken härlig känsla att åka tiotals meter rakt ner 80km/h då det tar ordentligt i magen och man inte kan annat än skrika :D Önskar att det fanns någon större nöjespark i södra Finland, eller någon med större och häftigare attraktioner i alla fall. Nåja, nog duger Borgbacken och Särkänniemi de också. Kanske Powerpark sku vara nåt?

Ja och så var det ju bröllop. Min storasyster Cessi och hennes man hade välsignelse i kyrkan och sedan fest efter det. De hade alltså gift sig i magistrat innan. Riktigt kul fest och fick se lite av en ny stad också då allt ägde rum i Raumo. Det verkar vara en fin stad, borde åka dit igen med bättre tid så man sku hinna se sig om i staden lite också.

Men på egen ort har jag turistat lite grann. Var till Raseborgs slottsruiner för första gången. Har bara sett det utifrån förut, nu var vi alltså in. Tycker det är så fint på området och i Snappertuna överlag.

Den här veckan har lillasyster och jag varit till skogen ett par gånger. Vi hade hoppats på mycket kantareller men det blev bara lite svamp och en del blåbär istället. Bra så också :) Sen var vi ett litet gäng iväg till kartingbanan i Hangö också. Det är så himla roligt att köra och jag körde faktiskt helt okej den här gången :D Tror pojkarna nästan blev lite smått överraskade till och med ;) Nä men roligt var det, sku gärna köra snart igen.

Mamma och Take har ju skaffat hund de också, en liten pomeranian som heter Kastro. Han och Caisa kommer bra överens även om han kanske är lite väl energisk ibland.. :D Men nog orkar ju Caisa busa lite hon också ;)

Det var väl det, skönt att skriva lite emellanåt, blir lite väl långa pauser tidvis.

Jenna
Publicerad 07.08.2015 kl. 19:06

Afraid of change

Holding on to something beause you're used to it, because it's somewhat working, not because it's good. At least not anymore. Is that how it's supposed to be? You're just supposed to settle, not strive for something great instead? Maybe you're just afraid, afraid of change, afraid of leaving something familiar behind, even if that familiar something isn't that good. Change can be good. Change can be really good. Change often grows you as a person. Why not take a chance? Cut loose from the old, from what used to be, and build something new, something better.

Jenna
Publicerad 12.07.2015 kl. 23:28

Nervöst men spännande

Den här veckan bytte jag jobb. Eller snarare arbetsuppgift. Jobbar fortfarande på Popsi men lyckades få åt mig ett helt annat jobb på butiken. Tidigare satt jag i kassan, precis som jag gjorde på M Janne, men nu har jag blivit avdelningsansvarig! :) Den här veckan har främst betått av inskolning i uppgiften, men från och med nästa vecka har jag då hela ansvaret för största avdelningen i butiken. Måste medge att det är aningen nervöst, men det känns annars bra och jag hoppas på att arbetet börjar löpa på bra. Och det bästa med detta arbete? Jag har regelbundna arbetstider och alla helger ledigt! :D Så nu njuter jag fullt av helgen och hoppas på att dom kommande helgerna och sommaren överlag blir varm och fin :)

Jenna
Publicerad 27.06.2015 kl. 12:07

Nästan lite lycklig

Today's been a good day. I'm happy :)

Jenna
Publicerad 03.06.2015 kl. 23:07

Idag har vi njutit

Vilken skön dag det varit! Efter att ha stigit upp före fem hela veckan så var det skönt att få sova ut imorse. Älskar lugna mornar. Och även om jag nu har hund (ja, jag har skaffat hund) så kan jag ta det lugnt för hon klarar sig bra även om jag inte går ut med henne direkt på morgonen. Det är klart att hon slipper ut rimliga tider, men behöver inte stiga upp 7 en ledig morgon bara för att gå ut med henne :D Hon är förresten en mops, hon är tre år gammal och en otroligt snäll och fin hund. Hon skäller lite väl lätt, men annars går allt riktigt bra för oss, vi trivs bra ihop :)

Tillbringade några timmar ute i solen idag. Vi var bland annat en sväng till hundstranden inne i Ekenäs med Caisa (hunden). Hon var med tassarna i vattnet några gånger men blev inget mer än det den här gången. Lite försiktiga fick vi vara där för jag hittade flera glasbitar på stranden. Jag förstår inte varför folk ska söndra glasflaskor i naturen..

Sen tillbringade vi några timmar med ett par av mina syskon och deras familjer. Vi åt glass vid Alban och sen for vi alla till en fotbollsplan i Österby för att sparka lite boll. Dock gjorde jag inte så mycket annat än satt bredvid och såg på, men det var varmt och skönt i solen även om det blåste en del. Caisa njöt också :) Hon var till och med och sprang en liten stund med barnen.Vår kvällspromenad i Österby var riktigt härlig den också. Mulet och blåsigt, kändes på något vis som ett perfekt väder för vår länk. Får hoppas vi sover bra då det är mulet och blåsigt ute. Tror det kom lite regn nyss också.Jenna
Publicerad 30.05.2015 kl. 22:10

Älskade sol

Vilken härlig dag det har varit idag! Satt ute i solen i ett par timmar på eftermiddagen/kvällen och det var varmt nog att ha linne, så skönt. Jag hörde hur det knäppte då nya blad slog ut i träden också. Härligt då man äntligen börjar se lite mera grönt omkring sig. Man får nog njuta utav såna här dagar, vi har alltför få sådana under vårt sommarhalvår, sommaren är helt enkelt för kort här.Det är så härligt med en egen liten terass också, som dessutom får se hela kvällssolen. Kommer nog att njuta av flera soliga dagar på denna terass i sommar, tror jag ;)

Jenna
Publicerad 07.05.2015 kl. 20:50

Min resa till Svealandet

För cirka fem veckor sen åkte jag till Sverige på en veckas resa för att hälsa på en kompis, Marika. Jag tänkte jag sku försöka mig på ett inlägg om resan nu. Bjuder på lite text och mycket bilder :)

Jag tog båten från Åbo till Stockholm på tisdagkväll. Det var min första gång på Viking Grace och måste säga att båten verkade riktigt fräsch och fin. Nåja, på onsdagmorgon var jag alltså framme i Stockholm och därifrån tog jag bussen ner till Kalmar. Marika hade lovat mig mycket sightseeing och vi började sakta på onsdag :)Kalmar-skylten som syns i bakgrunden är tydligen över 30 kvadratmeter stor och ska synas från Ölandsbron. Tänkte ju såklart inte på att kolla efter den då jag åkte över bron.. Men det är säkert fint att se den om man far i Kalmarsund och ser den från rätt sida med staden i bakgrunden.

Följande dag, torsdag, blev det besök till Öland. Vi var till Borgholm där vi såg både Borgholms slott och Sollidens slott (den svenska kungafamiljens sommarbostad) på håll. Varkendera var öppet men de var kul att se ändå, och miljön omkring var ju så fin. Vi åkte omkring i stan lite och så åt vi kroppkakor till lunch, en Öländsk maträtt som faktiskt var riktigt god trots att kakorna kanske inte ser så smakliga ut. Kroppkakor är i princip potatisdegbollar fyllda med en blandning av fläsk, lök och kryddor, och man äter dem med rårörda lingon och skirat smör. På kvällen då vi var tillbaka i Kalmar gick vi till en irländsk pub, O'Reilly's, för lite chill.


Typisk platt miljö på Öland med de gamla stenmurarna.

 
Porten till Sollidens slott samt jag på en stenbock med Borgholms slott i bakgrunden.

 
Kroppkakor och en utav dryga 350 väderkvarnar på Öland.


Vacker utsikt från Öland över Ölandsbron (som knappt syns till höger på bilden).

På fredagen gick vi omkring i Kalmar. Vi var till domkyrkan, vi åt härligt god sushi, besökte Kalmar slott och så tillbringade vi några roliga timmar på äventyrsbadet. Tappade räkningen på hur många gånger vi åkte rutschkanan :D

 
Kalmars gamla vattentorn innehåller nuförtiden lägenheter.

 


Kalmar slott


Utsikt från slottet, gamla vattentornet syns bra på långt håll.

På lördag blev det en dagsutfärd till Karlskrona, en väldigt blåsig men fin stad. Staden ligger i sydöstra hörnet av Sverige och är belägen på såväl fastlandet som en hel del öar. Vacker kuststad. Vi såg flera olika delar av staden och åt god indisk mat på buffé. På kvällen då vi kom tillbaka till Kalmar var det dags för att se Melodifestivalen och sen blev det utgång på Stars & Stripes.På Brändaholm

Utsikt från Brändaholm

Söndagen var min sista heldag i Kalmar. På grund av föregående kvälls fest mådde jag inte toppen på söndag, men vi gjorde ändå en sista runda i stan. Vi såg Ölandsbron från Kalmarhållet, vi åt god bakismat på Max och orkade också med lite shopping.På måndagmorgon hoppade jag på bussen tillbaka till Stockholm. Där hade jag några timmar att fördriva innan jag sku ta kvällsbåten tillbaka till Finland, så bestämde mig för att gå till shoppinggatan. Hittade ett sushiställe (Sushirullen) som jag blev totalt förtjust i. Rekommenderar det verkligen! Ett måste då jag nästa gång besöker Stockholm, helt klart. Yrade omkring en stund nära Cityterminalen. Med mitt lokalsinne vågade jag inte gå alltför långt bort ;)

 Var alltså hemma tillbaka på tisdagmorgon, väldigt trött men många goda minnen rikare :) Tack Marika för att jag fick komma och hälsa på dig och för att du visade mig alla dessa ställen!

Jenna
Publicerad 13.04.2015 kl. 19:32

The Prismatic World Tour

Onsdagen den 18 mars var jag till Helsingfors för att se Katy Perry med min lillasyster. Vi hade de bästa biljetterna man kunde få och vi gjorde allt vi kunde för att verkligen få ut allt utav konserten ;) Det betydde en hel del knuffas vilket ledde till såväl sjuka revben och armar följande dag, men vi var så nära scen (längst fram) att vi kunde röra dom som gick förbi oss. Sabrina rörde faktiskt Charli XCX's hand en gång :D Låter kanske löjligt men i en sådan situation blir man ju ganska starstruck och det är kul att kunna bete sig lite töntigt en sån gång ;) Så mycket mera kanske jag inte berättar i ord, lägger upp några bilder istället :) Bilderna är tagna med min Samsung Galaxy S4, så kvalitén på dem kanske inte är så bra men jag lyckades få några helt okej bilder ändå.

 

 

 

 

En minnesvärd konsert var det i alla fall. Katy Perry är verkligen värd att se live! Jag har det bra då jag har fått se henne live två gånger nu, första gången var ju i Los Angeles 2011. Älskade hennes show då också :)

Jenna
Publicerad 07.04.2015 kl. 23:28

Nya chefen

Träffade ju förresten nya chefen tidigare i veckan och tror nog att det kommer bli riktigt bra bara butiken öppnar igen :) Han verkar vara en jordnära person som verkligen bryr sig om sina anställda. Jag har på känn att det kommer gå bra för vår butik. Både gamla och nya kunder är väldigt välkomna! ;) I slutet av maj öppnar vi.

Jenna
Publicerad 09.03.2015 kl. 00:12

Äntligen lite resor!

Det var Tallinn som gällde för hela slanten på fredag. Dagskryssning från Helsingfors med champagnefrukost i buffén, god middag på restaurang i gamla stan och shopping är vad dagen bestod av. Nu är jag många euron fattigare men några trevliga upplevelser rikare :)

Om ett par dagar är det Sverige som gäller istället. Väntar med spänning på att få åka iväg till grannlandet och få träffa Marika igen. It's gonna be awesome!

Jenna
Publicerad 09.03.2015 kl. 00:09

Planerandet är en del av resan

Nu har Marika (kompisen jag ska hälsa på hos i Sverige) och jag kommit ordentligt igång med planerandet av min resa :D Hon kommer att få agera guide eftersom jag knappt vet något alls om Kalmar. Det verkar vara en väldigt fin kuststad så tror jag kommer trivas bra. Slott, äventyrsbad, Öland, mat (thai, sushi, kroppkakor, falukorv), shopping och fest kommer i alla fall att stå på schemat. Dagarna kommer vara fullspäckade med program, love it! :)

Jenna
Publicerad 01.03.2015 kl. 22:52

Sweden, here I come!

Det är långt över två år sen jag sist var utomlands. Då var jag till södra Kalifornien på en nästan tre veckor lång resa. Tre härliga veckor i Los Angeles och Santa Clarita. Nästa vecka kommer jag att åka på en dagskryssning till Tallinn med arbetskompisarna, och det blir då första gången bort från Finland på länge. Chefen bjuder, det blir en sista gång med M-Jannes gäng. Från och med nästa vecka är vi då egentligen en del av K-kedjan redan, med ny chef.

Nåja, men en annan sak jag ser himla mycket fram emot - en veckas resa till Sverige! Jag har nu bokat båt och buss så att jag i mars kan åka till Kalmar för att hälsa på en kompis, Marika. Vi har bara träffats tre gånger tidigare, alla gånger i USA (senast i november 2012 under min senaste resa dit), så ska bli roligt att ses igen och den här gången i hennes hemland, i hennes studiestad :) Det kommer bli så kul! Det är ju faktiskt bara två veckor kvar tills jag åker iväg. Blev nästan lite av en spontanresa, haha. Bra så.

Jenna
Publicerad 23.02.2015 kl. 22:26

Förkyld - igen

That's what you get for smooching with someone who has a bad cold. :D Mm, jag har blivit förkyld igen, den här gången kände jag det i halsen först. Får hoppas det blir en kortvarig förkylning såsom förra gången, då höll den i bara i ett par tre veckor. Jag brukar annars oftast få lida i ett par månader. Nåja, jag har väl lite mig själv att skylla också. Tar nog hellre emot en förkylning än att låta bli att pussas helt och hållet ;D

Jenna
Publicerad 02.02.2015 kl. 16:50


Jag är Jenna, 27, och bor i Ekenäs, Raseborg där jag nu arbetar på K-supermarket Popsi. Åren 2009-2013 studerade jag turism på Yrkeshögskolan Novia i Åbo och jag är alltså utexaminerad restonom. Den 19.8.2011 kom jag hem från Los Angeles, CA, USA efter att ha gjort en 4 månader lång praktik där. De intresserade får gärna läsa inläggen om min resa i USA, det är bara att bläddra bakåt i inläggen :)
 


 
I juni 2012 kom jag hem från Shanghai, Kina efter att ha studerat där i ungefär tre månader tillsammans med två kompisar. Det var verkligen en upplevelse som jag kommer att minnas, men Kina var nog inget land för mig för en längre tid. Kan dock tänka mig att åka dit på semester något tag ;) Ni kan hitta inlägg om Kina lite längre bak i bloggen as well.

 


Då jag var i Los Angeles på praktik förälskade jag mig totalt i staden och södra Kalifornien. Har sedan dess besökt staden en gång, men återvänder gärna flera gånger till såväl SoCal som resten av USA :) I fell in love with the City of Angels <3

 

 

Why stop dreaming when you wake up?

Senaste kommentarer

13.03, 02:04Äntligen lite resor! av Lissu
07.01, 12:56Change av Lissu
06.05, 15:50Who agrees with me? av Anna V
06.05, 02:58Love this weather! av Klout
06.05, 02:57Who agrees with me? av Klout